Top news

< ÎNAPOI

Rusia majorează tarifele la plata taxei de drum de la 1 februarie!

SHARE THIS ARTICLE

Agenția Federală Rutieră din Rusia a informat proprietarii de vehicule grele cu privire la valoarea indexării tarifului sistemului de colectare a taxelor electronice (ETC) «Platon».

În conformitate cu Ordinul guvernului rus nr. 843 din 29 iunie 2019, de la 1 februarie 2021, valoarea unei taxe a sistemului ETC «Platon» va fi de 2,34 ruble rusești pe vehicul pe kilometru. Taxa actuală este stabilită la 2,20 ruble rusești pe vehicul pe kilometru.

 

În Rusia plata taxei de drum se poate achita prin intermediul unui tichet de tranzit sau dispozitiv de tip OBU. Taxarea se aplică tuturor vehiculelor ce depăşesc greutatea maxima de peste 12 tone.

  • Autobuzele/autocarele de transport pasageri şi transportul special (poliţie, servicii de urgenţă, servicii medicale şi de stingere a incendiilor, armata) nu sunt supuse taxării.
  • Toate drumurile publice federale (autostrăzi principale) din Federaţia Rusa sunt supuse taxelor de drum, harta detaliată se poate accesa aici: http://platon.ru/en/about/service_centre.

Tichetul de tranzit se poate achiziţiona din vamă din terminale sau la birourile de taxare:

Opţiunea de plată prin intermediul dispozitivului, presupune înregistrarea pe portalul operatorului Platon: http://www.platon.ru/en

  • Aparatul este oferit gratuit şi nu există obligaţia de a se depune depozit;
  • Dispozitivul se montează la bordul vehiculului şi funcţionează prin semnal satelit.
  • Plata se face în regim pre pay – http://www.platon.ru/en/onboard-devices

 

În prezent, peste 618 mii de proprietari de vehicule grele s-au înregistrat în sistemul ETC «Platon» care conține peste 1 milion de vehicule înregistrate ce depășesc 12 tone, un sfert aparținând companiilor logistice străine.

Datorită plății prin sistemul ETC «Platon», proprietarii de vehicule grele au furnizat peste 126 miliarde de ruble ruse Fondului rutier federal. Din 2020 până în 2022, fondurile sunt alocate pentru revizuirea autostrăzilor federale.

Agenția Federală Rutieră a mai menţionat ca în 23 de regiuni ale Federației Ruse se lucrează la extinderea a 600 km de drumuri de la două la patru benzi, iar în 44 de regiuni ale Federației Ruse sunt în curs de revizie peste 100 de poduri și pasaje.

Având în vedere aceste facilități, volumul total de drumuri reparate finanțat de sistemul ETC «Platon» în timpul funcționării sale va crește la 3,3 mii km, numărul de poduri restucturate va depăși 130.

 

Dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii. O întreagă echipă de suport îți stă la dispoziție

#echipaSmartDKV

Simplu. Sigur. Smart. 

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page