Top news

< ÎNAPOI

Vești bune pentru transportatori! Vor fi mai multe locuri de parcare pentru camioane!

SHARE THIS ARTICLE

IRU, Organizația Mondială a Transporturilor  și ETF, Federația Europeană a Muncitorilor în Transporturi au fost de acord să organizeze o cerere de propuneri pentru a li se oferi fonduri de 100 milioane de euro pentru a crește numărul și siguranța locurilor de parcare pentru camioane în U.E

 

La capitolul locuri de parcare destinate camioanelor, cifrele nu arată prea bine. Din totalul de 300,000 de locuri de parcare disponibile și destinate camioanelor în Europa, există un deficit de 100,000 de locuri pentru a satisfice nevoile reale ale conducătorilor de camioane.

Doar 7,000 sau, dacă ne referim la procentaje, mai puțin de 3% din parcările deja existente în Europa sunt certificate sigure.

Ca parteneri sociali ai Organizației Europene de Transport, atât IRU cât și ETF au ridicat un semnal de alarmă, în vederea îmbunătățirii condițiilor iar cea din urmă s-a conformat cerinței acestora.

Prioritățile de investiții includ dezvoltarea de noi SSTPA-uri ( locuri sigure de parcare destinate camioanelor) la aproximativ 100 de km de-a lungul rețelei rutiere de baza TEN-T și modernizări ale siguranței, securității și serviciilor în zonele de muncă și odihnă existente.

 

Raluca Marian, directorul IRU EU Advocacy  a declarat: „Această nouă finanțare dedicată UE pentru SSTPA este o veste excelentă pentru industria transportului rutier comercial. Așteptăm cu nerăbdare o implementare a cât mai multor locuri de parcare și rugăm statele membre să ni se alăture pentru a face acest deziderat posibil. Această oportunitate poate face o diferență enormă pentru șoferi și operatori în următorii ani.”

 

Cristina Tilling, Șefa Transport Terestru ETF a declarat: „Suficiente zone de parcare sigure și securizate, prevăzute cu facilități adecvate, vor fi cu siguranță un pas către îmbunătățirea condițiilor șoferilor în sectorul rutier, așa că nu putem decât să salutăm această inițiativă.”

RU și ETF vor continua să colaboreze în cadrul dialogului european, pentru a sprijini standardele UE de parcare a camioanelor în vederea modernizării Europei.

Pentru mai multe detalii, click aici

 

Simplu. Sigur. Smart

Alte știri despre

You cannot copy content of this page