Top news

< ÎNAPOI

Vigneta digitala in Slovenia

SHARE THIS ARTICLE

De la 1 Decembrie 2021 a fost schimbat sistemul de emitere taxe drum in Slovenia pentru vehiculele mai mici de 3.5 tone. Astfel s-a trecut la vigneta digitala in Slovenia, de la cea emisa in format fizic.

Pentru a achita taxa de drum anuala din Slovenia pentru masini mai mici de 3.5 tone, de la  1 Decembrie 2021 trebuie achizitionata o vigneta digitala, aceasta inlocuind vechile stickere, care sunt valabile doar pana la 31.12.2021.

Din februarie 2022, actualele vignete saptamanale si lunare vor fi inlocuite cu cele digitale. Pana la acea data raman valabile stickerele achizitionate.

Pentru masinile mai mari de 3.5 tone nu exista modificari, ramane obligatoriu aparatul DarsGo.

Valabilitatea vignetelor :

  • E-Vigneta anuala se poate achizitiona incepand cu 1 Decembrie 2021, si are o valabilitate de 12 luni (ex : 05.12.2021-05.12.2022)
  • Lunare – exemplu 05.03.2022 – 05.04.2022
  • Saptamanale – valabile 7 zile (05.03.2022 – 11.03.2022)
  • E-Vignetele lunare si saptamanale vor fi valabile incepand cu 01 Februarie 2022 si pot fi achizitionate inca de la inceputul lunii Ianuarie 2022.

Achizitia vignetelor :

  • E- Vignetele sunt diponibile in statiile OMV, MOL si PETROL si se pot achizitiona cu cardul SMART DIESEL – DKV.
  • Achizitia e-vignetelor poate fi facuta si online pe site-ul https://evinjeta.dars.si/selfcare/en . In momentul achizitionarii primei e-vignete, se creaza automat un cont pe care il puteti folosi pentru achizitii ulterioare. Plata se face doar cu card bancar.
  • Vignetele nu se pot achita momentan nici cu cardul SMART DIESEL – DKV, nici cu un alt card de motorina in punctele DARSGO.
  • Soferul primeste o chitanta in momentul achizitionarii e-vignetei, chitanta pe care este recomandat sa o pastreze in cazul unul control
  • Controlul achizitionarii si valabilitatii vignettei se face prin intermediul camerelor de supraveghere, prin verificarea numarului de inmatriculare.

Pretul e-vignetelor :

  • Preturile vignetelor raman neschimbate si le puteti gasi AICI.

Reteaua de drumuri pentru care este necesara achizitia unei vignete o gasiti AICI.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul https://evinjeta.dars.si/ .

Dacă sunteți interesați de detalii specifice, vă recomandăm să ne contactați la adresa de email: dkv@smartdiesel.ro sau luați legătura cu unul dintre reprezentanții noștri de vânzări.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page