Top news

< ÎNAPOI

Primele sume returnate pentru taxele de drum din Germania

SHARE THIS ARTICLE

Ne bucurăm să oferim vești bune companiilor de transport din România legat de returnarea sumelor plătite suplimentar la taxele de drum din Germania.

Mai precis, pentru cursele efectuate în perioada 28 octombrie 2020 și 30 septembrie 2021 o parte din taxele de drum achitate în Germania au putut fi rambursate, după depunerea unei cereri.

In Octombrie 2021 s-a deschis oficial procesul de depunere a documentației pe site-ul BAG, actual BALM, pentru returnarea unor sume plătite suplimentar la taxa de drum din Germania.

Primele viramente către transportatorii români

BALM Bundesamt für Logistik und Mobilität (fostul BAG) a început returnarea sumelor solicitare către companiile de transport din Europa, printre care și companiile din România.

Returnarea sumelor solicitate se face direct în contul bancar al companiei de transport, cont menționat în solicitarea făcută către autorități.

Echipa Smart Diesel a oferit suport dedicat clienților săi

Afacerile din transport trebuie să gândească în termeni de sustenabilitate și de aceea una din liniile noastre strategice este asigurarea parteneriatelor de business pe termen lung.

Clienții Smart Diesel știu că în primul rând lucrează cu o echipă de suport specializată și dedicată, gata să găsească mereu soluții. Așa a fost și în cazul transportatorilor ce au solicitat suport în procesul de recuperare sume din Germania. Oamenii Smart le-au oferit suport și ghidaj pas cu pas și au solicitat constant informații de la autorități.

Astfel, vom continua investiția în oamenii din echipa noastră de suport, echipă ce ne stă alături în proporție de 90%, de peste 14 ani!

Valorile ce pot fi recuperate

Rambursarea sumelor plătite din taxa rutieră depind de greutatea vechiculelor, astfel:

  • De la 7,5 t până la 12 t MTMA*: valoare de rambursat de 1,5 cenți/km
  • De la 12 t până la 18 t MTMA*: valoare de rambursat de 0,3 cenți/km
  • Peste 18 t MTMA* cu până la 3 axe: valoare de rambursat de 0,5 cenți/km
  • Peste 18 t MTMA* cu 4 sau mai multe axe: valoare de rambursat de 0,5 cenți/km

*greutate totală admisă

Solicitările de rambursare a acestor sume se fac pe baza unei cereri plus documentele justificative precum tichetele de tranzit sau informările de plată disponibile în contul Toll Collect.

Procesul de recuperare se face prin depunerea unei solicitări- vezi detalii aici.

Termenul limită de depunere este 31 Decembrie 2023.

Vă vom ține la curent cu noi informații pe parcurs.

Tu te concentrezi pe transport, noi facem restul.

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page