Top news

< ÎNAPOI

Crestere acciza motorina in Cehia

SHARE THIS ARTICLE

De la 1 August 2023 Guvernul din Cehia a revenit la valoarea accizei carburantilor aplicată anul trecut.

Până în Iunie 2022, acciza la motorină era de 9,95 CZK pe litru. Ca măsură de ajutor la acel moment, datorită creșterii prețului carburantului la nivel European, Guvernul Ceh a redus-o cu 1,50 CZK la 8,45 CZK. Cota redusă a accizei urma să se aplice până la sfârșitul anului.

Ulterior, autoritățile din Cehia au decis prelungirea măsurii până la 1 August 2023.

ATENȚIE: Valoarea accizei aplicate la carburant NU este și valoare rambursabilă. În Cehia NU se rambursează acciză companiilor de transport.

La nivel European sunt 7 state ce rambursează accize transportatorilor

  • vezi detalii despre procesul de rambursare aici
  • vezi valorile rambursate pentru fiecare țară aici

De la această data se aplică valoarea accizei de 9,95 CZK/litru. Astfel, în toate rețelele de benzinării din Cehia prețul a crescut prețul cu 1,5 CZK/litru.
Deoarece prețul carburantului la nivel European este intr-o zonă de creștere de la finalul lunii Iulie, aceasta majorare de valoare accizabilă s-a suprapus cu creșterile zilnice de preț.

Astfel, prețul la carburant în Cehia a crescut în medie cu 2-3 CZK/litru în doar câteva zile.

Asociația Transporturilor Rutiere Czesmad Boemia a protestat împotriva creșterii accizelor și a creșterii prețurilor la motorină, care consideră că transportatorii locali nu vor putea concura cu concurenții străini din țări precum Polonia, România sau Bulgaria Mai multe detalii aici.

Alimentează mereu la cel mai mic preț

Pentru a te asigura că alimentezi mereu la cel mai mic preț, accesează Kopilot– instrumentul de planificare a rutelor care ajută transportatorii să obțină mereu curse profitabile.

Kopilot te ajută să găsești stațiile de alimentare din Europa cu cele mai mici prețuri la motorină. Actualizarea prețurilor la combustibil este zilnică, luând în calcul condițiile comerciale, valoarea accizei recuperabilă din fiecare țară și a TVA-ului recuperabil, precum și alte facilități oferite de unele state europene.

Solicită demo

 

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page