Top news

< ÎNAPOI

Taxe de drum pentru încă 686 km din Belgia din 2024

686 km taxabili în zona Flandra

SHARE THIS ARTICLE

686 km taxabili adiționali în zona Flandra, Belgia din ianuarie 2024

Din 1 Ianuarie 2024, Belgia va adopta noi modificări aplicate taxelor de drum. În special, modificarea se aplică pentru zona Flandra.

686 de km se adaugă la rețeaua de drumuri taxabile din Belgia

Astfel, pentru acest număr de kilometri se vor aplica taxe de drum și va fi obligatoriu utilizarea unui sistem de taxare (aparat de taxare).

Această modificare înseamnă o creștere cu 30% a rețelei de drumuri taxabile din această regiune, iar zonele cele mai impactate sunt Limburg, Kempen și zona dintre Ghent și coastă.

Există trei tipuri de drumuri la care se aplică aceste modificări:

  1. drumuri regionale situate în zonele portuare : Anvers, Gent, Zeebrugge și Ostend
  2. drumuri principale pe care încă se aplică tariful „zero” (de exemplu N49 între Zelzate și Knokke)
  3. alte drumuri de intersecție cu drumurile de mai sus.

Harta drumurilor nou taxabile o găsești aici.

Unica excepție pentru această rețea nou taxabilă o reprezintă vehiculele de tip ZEV (Vehicule cu Emisii Zero). Pentru acestea se va adopta un tarif preferențial de 0 EURO cenți/km parcurs pe întreaga infrastructură de transport din Flandra. Totuși, și pentru aceste vehicule este obligatoriu utilizarea aparatelor de taxare.

Îți reamintim faptul că de la 1 Ianuarie în Belgia mai intervin și alte modificări de cost. Poți citi mai multe detalii despre schimbările din zona Valonia aici.

Aparatul Unic de Taxare va fi în continuare OBLIGATORIU

Chiar dacă vehiculele tip ZEV (Vehicule cu Emisii Zero) vor avea un tarif preferențial începând din 2024, obligativitatea deținerii și utilizării active a aparatului unic de taxare tip EETS va fi în continuare în vigoare, indiferent de furnizorul de aparat.

Actualizarea de software a aparatelor cu noile tarife aplicabile se va face automat de la 1 ianuarie, fără a fi nevoie de intervenție.

 

Dacă încă nu ai un aparat unic de taxare tip EETS sau ești interesat de detalii specifice, îți recomandăm sa ne contactezi la adresa de mail dkv@smartdiesel.ro sau ia legătura cu unul dintre reprezentanții SMART!

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page