Top news

< ÎNAPOI

Evită suprataxa TLPC pe autostrăzi în Croația

Evită Suprataxa TLPC Autostrăzi Croația

SHARE THIS ARTICLE

Călătoriile pe drumurile Europei poate aduce costuri neașteptate în cadrul companiilor de transport.

Un exemplu este suprataxarea TLPC (Taxa pentru „Cea mai Lungă Rută”), o penalizare ușor de evitat dar în același timp ușor de omis. 

Indiferent de furnizorul tău de aparat de taxare, suprataxările apar în mod frecvent în situațiile în care șoferul nu respectă câteva instrucțiuni simple.

Ce este TLPC?

TLPC este o penalizare aplicată de compania de administrare a autostrăzii, la încălcarea termenilor de utilizare a autostrăzilor. 

În cadrul tranzitului prin Croația se întamplă ca șoferii să facă o pauză în parcările sau spațiile de servicii de pe autostradă. Dacă pauza depășeste 24 de ore, sistemul croat generează automat un mesaj de eroare și șoferul este taxat suplimentar.

Valoarea taxei este calculată ca dublul taxei de drum dintre punctul de ieșire al vehiculului de pe autostradă până la cel mai îndepărtat punct de intrare.

Cum apar suprataxările TLPC?

Suprataxările pot apărea în trei situații indiferent de furnizorul de aparat de taxare:

 

  1. Dacă vehiculul staționează într-un spațiu de servicii sau parcare mai mult de 24 de ore după intrarea inițială pe autostradă. Sistemul va pierde locația de intrare a vehiculului și va înregistra doar ieșirea acestuia.
  2. La trecerea porții de intrare pe autostradă, dacă informațiile vehiculului nu sunt scanate corespunzător, intrarea lui nu este înregistrată în sistemul local.Este extrem de important ca șoferul să păstreze o distanță minimă față de vehiculul din față iar viteza cu care circulă în dreptul porților de taxare să fie maxim de 40 km/h.
  3. Dacă vehiculul iese de pe autostradă pe aceeași poartă prin care a intrat (U-turn).

 

Cum eviți suprataxările TLPC pe autostrăzi în Croația?

  • Nu depăși timpul maxim de tranzit/staționare de 24 ore în parcări sau spații de servicii ale autostrăzilor.
  • Aparatul trebuie amplasat în bordul vehiculului conform instrucțiunilor de utilizare primite la punctul de achiziție.
  • La momentul apropierii de portile de taxare, viteza maximă a vehiculelor trebuie sa fie de 40 km/oră (conform indicatorilor). Suplimentar, este important ca distanța față de camionul din față să fie de minim 10 m.
  • Nu mișca aparatul la momentul trecerii prin poartă.
  • Nu ieși de pe autostradă pe la același punct pe unde ai intrat. (Manevră U-Turn)

 

Urmărește și distribuie și echipei tale de șoferi instrucțiunile și recomandările enumerate!

Dacă ești interesat de detalii specifice, îți recomandăm să ne contactezi la adresa de email dkv@smartdiesel.ro sau ia legătura cu unul dintre reprezentanții noștri.

 

Be Smart, use DKV!

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page