Top news

< ÎNAPOI

Modificare tarife Toll Collect Germania de la 1 Octombrie 2021

SHARE THIS ARTICLE

De curând a fost anunțată modificarea tarifelor Toll Collect Germania de la 1 Octombrie 2021, pentru vehiculele cu tonaj mai mare de 7.5 tone.

Valoarea noilor taxe de drum din Germania va scădea ușor, în funcție de clasa de poluare a vehiculelor. Această scădere se aplică și datorită scăderii costurilor de infrastructură aplicate de BAG, ca urmare a hotărârii Curții de Justiție Europene (pronunțată în 28 Octombrie 2020). Valoarea costurilor aferente poluării aerului va crește în viitor, insa pentru moment nu sunt publicate mai multe detalii în acest sens.

Noile valori ce vor fi aplicate de la 1 Octombrie 2021 le gasiți detaliat aici.

Valorile comparate si procentele de scadere a taxei de drum le gasiți aici.

Cea mai mare scădere, de 15%  la tarife/kilometru, se aplică vehiculelor din categoria 7,5- 12 tone, norma de poluare EURO 6. În cazul vehiculelor de tonaj mare, peste 18 tone, cu 4 sau mai multe axe, scăderea tarifelor este de 0.4 centi/kilometru, app – 2% din tariful actual.

Vă reamintim faptul că pe 28 octombrie 2020 CJUE a decis, în baza deciziei Oberverwaltungsgericht Münster (Tribunalul administrativ superior Münster) cu privire la Directiva UE 1999/62/CE, între 10 iunie 2006 și 14 octombrie 2011 costurile poliției rutiere la colectarea taxei rutiere pentru autocamioane nu ar fi trebuit să fie taxate.

Pentru cursele efectuate în perioada cuprinsă între 28 octombrie 2020 și 30 septembrie 2021 o parte din taxa de drum achitată în Germania poate fi rambursată la cerere. Detalii despre valorile posibile de rambursat le gasiți aici.

Tot de la 1 Octombrie 2021 intervin modificări privind scutiea de la plata taxei de drum pentru autocamioane pe gaz metan. Astfel, de la aceasta data este valabilă scutirea de la plata taxelor  doar pentru autovehicule EURO VI pe gaz metan care au fost livrate din fabrică pentru funcționare cu CNG (Compressed Natural Gas), LNG (Liquefied Natural Gas) sau cu motor cu combustibil dual LNG/Diesel și dispun de autorizare a sistemului conform Regulamentului (CE) nr. 595/2009- găsiti detalii aici.

Plata taxelor de drum din Germania este disponibilă pentru companiile ce utilizează aparate de taxare Toll Collect direct cu cardurile noastre (Smart Toll Card sau DKV card), fie prin sistemele unice de taxare DKV Box Europe sau Telepass SAT.

Pentru comandă şi detalii privind oferta comercială, vă recomandăm să folosiți formularul de contact sau să luați legătura cu unul dintre reprezentanții noștri de vânzări.

Simplu.Sigur.Smart

 

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page