Top news

< ÎNAPOI

Returnarea unor sume plătite suplimentar la taxa drum din Germania

SHARE THIS ARTICLE

Toll Collect Germania a anunțat pe site-ul oficial al companiei că este posibilă returnarea unor sume platite suplimentar la taxa de drum din Germania.

Mai precis, pentru cursele efectuate în perioada 28 octombrie 2020 și 30 septembrie 2021 o parte din taxa de drum achitată în Germania poate fi rambursată la cerere.

Rambursarea unor valori din taxa rutieră plătite pentru costurile de infrastructură depinde de clasa de greutate a vechiculelor și este în valoare de:

  • De la 7,5 t până la 12 t MTMA*: valoare de rambursat de 1,5 cent/km
  • De la 12 t până la 18 t MTMA*: valoare de rambursat de 0,3 cent/km
  • Peste 18 t MTMA* cu până la 3 axe: valoare de rambursat de 0,5 cent/km
  • Peste 18 t MTMA* cu 4 sau mai multe axe: valoare de rambursat de 0,5 cent/km

*greutate totală admisă

Solicitările de rambursare a acestor sume se fac pe baza unei cereri plus documentele justificative precum tichetele de tranzit sau informarile de plata disponibile în contul Toll Collect.

Recomandările făcute de Toll Collect privind aceste rambursari sunt :

  1. Solicitările de returnare se fac numai după 1 octombrie 2021.
  2. Clienții pot depune solicitările până la sfârșitul anului 2023.
  3. Solicitările se înainteaza către Autoritatea Federale pentru Transporturile de Marfă (BAG). În prezent se lucrează la un sistem prin care aplicarea de solicitare să se facă cât mai simplu posibil. Vor exista informații în timp util cu privire la acest lucru pe site-ul oficial al BAG.
  4. De la data depunerii solicitărilor va fi nevoie de o perioadă pentru a procesa cererile primite. Prin urmare, BAG vă solicită să aveți răbdare.
  5. Nu se va percepe o taxă pentru procesare și nici nu este necesar să apelați la alte companii specializate (case de avocatură) pentru acest demers.

Informații suplimentare sunt puse la dispoziție de către Autoritatea Federală pentru Transporturile de Marfă (BAG)

Decizia de returnare a unor sume plătite suplimentar la taxa drum din Germania vine dupa hotărârea Curtii de Justitie Europene (pronunțată în 28 Octombrie 2020) privind taxarea suplimentară a costurilor poliției rutiere la colectarea taxei rutiere pentru autocamioane, taxe ce nu ar fi trebuit să fie incluse.

Vă vom ține la curent cu informatii suplimentare, atunci când acestea vor fi publice. Informatii despre scăderea tarifelor aplicate la plata taxelor de drum din Germania găsiți la Noutăți.

Simplu. Sigur. Smart

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page