Top news

< ÎNAPOI

Sistem de taxare din Spania suspendat

SHARE THIS ARTICLE

Operatorul spaniol de taxare BIDEGI a anunțat suspendarea sistemului de taxare „Free Flow” pe anumite porțiuni de autostradă din 21.10.2021 până la o nouă notificare.

Concret, inseamna ca porțiunile de autostrăzi A-15 și N-I nu se mai supun taxarii pentru moment.

La data de 21.10.2021 BIDEGI SA a fost informată cu privire la publicarea în Monitorul Oficial al Gipuzkoa, a sentinței Înaltei Curți de Justiție din Țara Bascilor 100/2020, referitor la perceperea de taxe de drum pe anumite porțiuni de autostrăzi ce sunt gestionate de această companie.

Pentru cine se aplică?

 • Tuturor vehiculelor de peste 3,5 tone. Autocarelor nu se aplica nici în trecut această taxă de drum.
 • Taxa suspendată se aplică doar pentru porțiunile de autostrăzi A-15 și N-I.
 • Harta porțiunilor de drum unde nu se mai aplică taxa este AICI.

IMPORTANT!

 1. Autostrăzile  AP-1 și  AP-8 din Spania, gestionate de BIDEGI sunt in continuare cu plata.
 2. Restul autostrazilor din Spania sunt in continuare supuse taxarii.

De ce se suspendă acea taxă de drum ?

 • In Ianuarie 2018 Provincia spaniola Gipuzkoa (Tara Bastilor) a implementat un nou sistem de taxare „Free flow” pe autostrazile A-15 si N-I.
 • În urma acestei implementări, companiile de transport spaniole au intentat un proces împotriva acestei noi taxe. Ei au considerat că taxa este „discriminatorie” pentru companiile venite din alte regiuni.
 • După multi ani de proceduri legale, instanța supremă spaniolă a confirmat decizia de a declara ilegal acest sistem de taxare. Decizia oficiala a Guvernului a fost publicata in Buletinul Oficial Spaniol.
 • Se discută momentan dacă sumele taxate în perioada 2018-2021 se pot recupera. Operatorul taxei de drum (BIDEGI) nu a publicat nicio infomație în acest sens.

De îndată ce avem mai multe detalii, vom reveni cu informații concrete.

ATENȚIE la următoarele aspecte:

 • Taxele de drum din Spania NU SE SUSPENDĂ. Informația de mai sus face referire doar la porțiunile de autostradă A-15 și N-I, care însumează doar câțiva kilometri (app.18 km)
 • În plus, din septembrie 2021 și autostrăzile AP-7(Tarragona / Jonquera și Montmeló până la El Papiol) și AP-2 (Zaragoza până la El Vendrell) au fost scutite de la taxare- vezi info completă aici.
 • Restul autostăzilor sau drumurilor taxabile din Spania rămân supuse sistemului de taxare.

Deci, continuați să vă asigurați că folosiți un sistem de taxare atunci când tranzitați Spania.

Echipa Smart Diesel vă pune la dispoziție aparatele de taxare DKV Box Europe  sau Telepass SAT, aparate ce vă facilitează plata autostrăzilor în Spania plus alte tări europene. In plus, folosind unul din aceste aparate, obtineti garantat reduceri la plata autostrăzilor în Spania.

Dacă sunteți interesați de detalii specifice, vă recomandăm să ne contactați la adresa de email dkv@smartdiesel.ro sau luați legătura cu unul dintre reprezentanții noștri de vânzări.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page