Top news

< ÎNAPOI

O nouă creștere a valorii accizei recuperabile din Belgia

SHARE THIS ARTICLE

Autoritățile din Belgia au anunțat creșterea valorii accizei rambursabile.

Update: Începând cu data de 25.02.2023, valoarea accizei la carburant este majorată la 0.1174384 Euro/litru. Perioada pentru care se aplică această măsură nu a fost momentan specificată de autorități.

Valoarea accizei la carburant fusese majorată la 0.1067384 Euro/litru și s-a aplicat în perioada 18.02 – 24.02.2023.

La începutul anului, valoarea accizei se diminuase la valoarea de 0.06043 EUR/litru, contrar așteptărilor inițiale. Ulterior, autoritățile din Belgia au crescut progresiv această valoare.

Acestea își doresc ca valoarea accizei recuperabile să ajungă până la nivelul celei dinainte de reducere, adică la valoarea de 0.2269716 euro/litru, până la 31.03.2023.

Istoricul valorilor accizei ramburabile din Belgia îl poți vedea aici.

Condițiile de aplicare a accizei în Belgia sunt: 

  • Se aplică vehiculelor destinate transporturtului de marfă cu masa tehnică autorizată de minimum 7,5 tone
  • Se aplică autocarelor din categoriile M2/M3 (vehicule cu cel putin 10 locuri, inclusiv scaunul șoferului)
  • Recuperarea accizelor aferente alimentărilor cu carburant sunt acceptate doar pentru tranzacțiile efectuate cu carduri de carburant sau card bancar, nu și pentru alimentările plătite cu cash. 

Toate companiile de transport rutier cu sediul social în UE pot solicita rambursarea unei cote din accizele plătite la motorină în țări precum Belgia, Franța, Ungaria, Italia, Croația, Slovenia și Spania.

ATENȚIE: Recuperarea accizei din Belgia se poate face numai dacă aveți compania înregistrată în acest scop în evidența autorităților din acestă țară.

În urma înregistrării, autoritatile belgiene vor emite un număr de autorizație. Recuperarea accizei se poate face doar pentru alimentările efectuate după data emiterii numărului de autorizație, însă nu și pentru alimentări mai vechi de 3 ani.

Serviciul de recuperare TVA si accize, oferit de Smart Diesel, vine în susținerea nevoilor transportatorilor pentru un serviciu complet. Îți punem la dispozitie o echipă de specialiști în procesele de recuperarea sumelor de TVA și accize, cu o vastă experiență în relaționarea cu autoritățile din fiecare țară din Europa!

Dacă sunteți interesați de detalii specifice, vă recomandăm să luați legătura cu unul dintre reprezentanții noștri de vânzări- contact aici.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page