Top news

< ÎNAPOI

5 motive pentru care să alegi recuperarea netă a TVA-ului dacă ești transportator!

SHARE THIS ARTICLE

În contextul economic actual, cu numeroase semnale de recesiune și instabilitate financiară, firmele de transport sunt nevoite să acorde o atenție sporită cheltuielilor și mai ales beneficiilor financiare, să nu irosească niciun euro.

În special în cazul transportului internațional de marfă și călători, recuperarea TVA și a accizelor la carburanți reprezintă o economie importantă, iar pentru a evita posibilele bătăi de cap cu procedurile birocratice și documentația stufoasă din fiecare țară, cei mai mulți transportatori apelează la firme specializate.

În funcție de rulaje și de nevoile financiare, cărăușii pot opta pentru recuperarea de  TVA-ul fie anticipat, fie la termen.

Important! Pentru a putea recupera TVA-ului extern firma trebuie să fie la rândul său plătitoare de TVA.

Echipa Smart Diesel are o experientă de peste 15 ani în recuperarea sumelor de TVA din întreaga Europa, gestionând cu mult profesionalism toate relațiile cu autoritățile fiscale, în numele companiilor de transport.

Noi toți ne ocupăm ca tu să recuperezi orice sumă!

Clientii Smart Diesel DKV beneficiază de cea mai rapidă formă de recuperare a TVA din piață, deoarece DKV este unicul furnizor de produse și servicii de mobilitate ce returnează TVA-ul instant, pe aceeași factură.

5 avantaje ale TVA-ului prefinanțat cu Smart Diesel DKV

  1.  Îți recuperezi banii la fiecare factură, NU trebuie să aștepți între 3 și 6 luni ca în cazul recuperării TVA-ului la termen.
  2.  În contextul economic actual, finanțarea TVA-ului devine vitală pentru cash-flow-ul afacerii tale.
  3.  Costurile de pre-plată (anticipat) sunt mai mici în comparație cu costurile de finanțare oferite de bănci sau instituții financiare.
  4.  Nu trebuie să te preocupi de corespondența cu fiecare autoritate financiară în parte, scapă de grija verificărilor tuturor solicitărilor venite de la aceștia.
  5. Ai alături o echipă de specialiști în recuperarea sumelor de TVA, cu o vastă experiență în relaționarea cu autoritățile din fiecare țară din Europa. Astfel, beneficiezi de suport la fiecare pas pentru realizarea documentației.

Dacă dorești să vezi care sunt condițiile recuperării de TVA în țările din Europa dă click aici.

Ce înseamnă recuperarea netă a TVA-ului sau prefinanțare?

Recuperarea anticipată, varianta preferată de majoritatea transportatorilor clienți Smart Diesel DKV, este varianta prin care sumele de TVA se scad direct din factura emisă.

Ce înseamnă recuperarea standard de TVA?

Recuperarea de TVA la termen inseamnă perioada stabilită de autorități în care vei primi sumele solicitate. Aceasta diferă de la o țară la alta și variază de la 1 lună până la 18 luni.

Dacă ești interesant de detalii specifice, îți recomandăm să ne contactezi la adresa de email dkv@smartdiesel.ro sau să iei legătura cu unul dintre reprezentanții noștri de vânzări.

Simplu. Sigur. Smart

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page