Top news

< ÎNAPOI

Cum să fii competitiv și profitabil pe bursele de transport într-o piață în scădere?

SHARE THIS ARTICLE

De la începutul anului 2023, cererea de servicii de transport a scăzut semnificativ în Europa prin comparație cu perioada similară a anului trecut, ceea ce a dus la o situație dificilă pentru transportatori. Pentru a-și menține afacerile profitabile, managerii companiilor de transport trebuie să găsească noi modalități de a-și completa necesarul de comenzi de transport. 

Din acest motiv mulți transportatori s-au orientat către bursele de transport pentru a găsi încărcături pentru cursele de retur și, în general, pentru a-și asigura comenzi. Pe bursele de transport prețul și timpul de ofertare sunt foarte importante pentru ca un transportator să-și asigure o comandă. Marjele reduse cu care operează și fluctuațiile prețului combustibilului le complică și mai mult misiunea. Astfel estimarea corectă a costurilor devine esențială pentru profitabilitatea unei curse.

În aceste condiții transportatorii au nevoie de o soluție care să le permită să-și calculeze precis costurile de transport.

Dacă cheltuielile cu soferii și camioanele sunt oarecum previzibile, cele cu motorina au înregistrat fluctuații mari în ultima perioadă. În plus ponderea celor din urmă în totalul costurilor este semnificativă, reprezentând alături de taxele de drum aproximativ 47% din costul total de transport.

Soluții eficiente și rapide?

În acest context, recomandarea noastră pentru transportatori este să folosească un instrument specializat pentru calculul costului cu combustibilul și taxele de drum. 

Smart Diesel part of DKV a dezvoltat un astfel de instrument inteligent denumit Kopilot

Aplicația afișează prețurile carburanților  actualizate zilnic de la 2000 de stații partenere DKV,  identifică stațiile de alimentare cu cel mai mic preț din Europa, calculează costurile cu taxele de drum și generează cel mai ieftin plan de alimentare. 

Testează gratuit aplicația

Folosind Kopilot, transportatorii pot economisi până la 5000 de euro pe an pe camion și pot fi mai competitivi pe bursele de transport. Aplicația este ușor de folosit și poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu internet în baza unui abonament lunar.

În aceste vremuri dificile pentru transportatori, este important să găsim soluții care să le permită transportatorilor să-și mențină afacerile profitabile și să fie competitivi pe piață.

Aplicația Kopilot dezvoltată de Smart Diesel part of DKV este o astfel de soluție, care poate ajuta transportatorii să economisească bani prin calcularea precisă a costurilor de transport și planificarea eficientă a rutelor și alimentărilor.

Încurajăm transportatorii să ia în considerare utilizarea acestei aplicații pentru a-și optimiza afacerile și a rămâne competitivi într-un mediu economic dificil.

Tu te concentrezi pe transport, noi facem restul!

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page