Top news

< ÎNAPOI

Ce faci cu prețul când piața merge slab?

SHARE THIS ARTICLE

Prețul e super important pentru ca firmele să aibă profit. De aceea deciziile de preț sunt delicate și iau în calcul mai mulți factori: cum merge piața, ce fac concurenții și ce costuri ai.

Când cererea este scăzută, ești tentat să reduci prețul. Dar trebuie să știi că, pe termen lung, scăderea prețului poate afecta negativ imaginea companiei tale, loialitatea clienților și profitul.

În cel mai bun caz, această strategie îți va aduce beneficii doar pe moment. Mai mult, știm că o concurență neloială de prețuri afectează toată industria și toată lumea are de pierdut. Și, din păcate, poate schimba în rău percepția clienților despre calitatea și valoarea serviciilor tale.

Ce poți face în această situație?

E adevărat că în vremuri grele, clienții devin mai atenți la preț, sunt dispuși să cheltuiască mai puțin și aleg produse și servicii mai ieftine. Dar există mai multe moduri de a răspunde la acest comportament.

Poți să încerci să le oferi clienților ceva în plus și de valoare pentru ei, cum ar fi o vizibilitate mai mare asupra bunurilor transportate și o comunicare mai atentă cu aceștia. Sau poți redefini categoriile de servicii, spre exemplu în transporturile aeriene de pasageri, companiile au stabilit un serviciu de bază și o serie de opțiuni suplimentare pentru clienții care sunt dispuși să plătească un preț mai mare.

Nu uita că prețul trebuie să reflecte atât valoarea pe care o oferi clienților, cât și costurile pe care le ai ca firmă. 

Optimizează-ți costurile.

Având în vedere că jumătate din costurile unei companii de transport rutier de mărfuri sunt combustibil și taxe de drum, e esențial să le optimizezi înainte de a stabili prețul.

Aici poți folosi Kopilot, un instrument Smart care te ajută să planifici rutele de transport astfel încât să ai cel mai mic cost cu combustibilul.

TESTEAZĂ GRATUIT

Așadar caută soluții inteligente. Fii creativ și vezi ce poți să le oferi în plus clienților  Astfel, vei trece cu bine prin perioadele economice mai grele.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page