Top news

< ÎNAPOI

Cum să faci față caniculei la volanul camionului tău

SHARE THIS ARTICLE

Condusul pe caniculă poate fi epuizant și periculos. Cum ne așteaptă 2 zile fierbinți în sudul Europei, hai să vedem cum putem face mai suportabile drumurile la volan.

Avem 5 sfaturi pentru tine ca să faci față mai ușor curselor din aceste zile toride:

1. Hidratează-te: Este un sfat binecunoscut, dar și foarte important. Canicula poate duce la deshidratare, ceea ce afectează concentrarea și reflexele șoferilor și implicit siguranța în trafic.

2. Protejează-ți ochii de soare: Lumina puternică și reflexiile solare îți obosesc ochii și îți creează disconfort în timpul condusului. Folosește ochelari cu protecție UV pentru o vizibilitate bună la volan și pentru a evita aceste neplăceri.

3. Verifică-ți camionul înainte de cursă: Asigură-te că anvelopele au presiunea corectă. Verifică nivelul de antigel și de ulei, precum și starea frânelor. Un camion bine întreținut îți va face călătoria mai ușoară și mai sigură.

4. Menține o temperatură plăcută în cabină: Înainte să pleci la drum, verifică aerul condiționat. Dacă totul e în regulă, setează temperatura între 22 și 24 de grade Celsius ca să te simți cât mai confortabil.

5. Planifică-ți inteligent traseul: Evită rutele aglomerate din cauza turiștilor sau a lucrărilor, precum și orele caniculare la volan. Folosește aplicația  Kopilot ca să găsești cel mai bun traseu pentru camionul tău și să economisești bani la motorină.

Cu puțină  planificare și o atitudine pozitivă, poți face față cu succes provocărilor caniculei și să ai parte de curse lejere și sigure.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page