Top news

< ÎNAPOI

Transport Electric: Schimbări și Reducere Costuri

SHARE THIS ARTICLE

Viitorul electric transformă transportul rutier

În era continuă a inovației și a schimbărilor climatice, transportul rutier se confruntă cu o transformare semnificativă. Camioanele electrice devin figura centrală a acestei evoluții. Deși impactul camioanelor electrice asupra industriei transporturilor este evident, încă nu am ajuns la nivelul ca acestea să poată concura în totalitate cu predecesorii pe combustibil tradițional. Totuși, unele surse susțin ca 30% din transportul realizat în România poate fi realizat exclusiv pe electric. 

Viitorul electric ajută la reducerea costurilor

Pe zi ce trece, camioanele electrice devin o soluție din ce în ce mai bună pentru transportul rutier. Depinzând de puterea stației de încărcare și de tipul de camion, o perioadă de încărcare poate dura doar 90 de minute. Timpul de încărcare a fost utilizat în testările realizate până în acest moment ca o binemeritată pauză pentru șofer. Numărul camioanelor electrice disponibile pentru comercializare crește treptat în Europa. Astfel prețurile devenind mai accesibile pentru transportatori.

Schimbări pe plan European

În ciuda reticențelor privind direcția în care se îndreaptă industria transporturilor, presiunile externe devin o realitate greu de ignorat. La finalul anului 2023 va fi implementat în Germania noul sistem de taxare CO2. Ulterior vor urma și alte țări Europene : Austria, Cehia, Ungaria dar și altele. În cadrul noului sistem, camioanele electrice vor avea cel mai mic tarif de plată la tranzitul prin țările menționate. În comparație cu omologii lor tradiționali, electricele vor aduce o reducere de costuri semnificativă- urmărește informațiile furnizate de noi aici.

 În curând, transportul electric nu va fi doar o nișă restrânsă, dar o realitate necesară. În acest moment exista numeroase investiții în dezvoltarea camioanelor electrice, scopul fiind de a le aduce la un nivel rentabil pentru toți transportatorii. 

 Cu toate acestea, un lucru rămâne cert: tranziția către camioanele electrice este aproape. Oamenii Smart sunt alături de voi la fiecare pas cu metode facile de alimentare atât cu carburanți tradișionali cât și încărcare electrică a vehiculelor de mici și mare tonaj.

Rețeaua de acceptanță a cardurilor DKV Mobility dispune de peste 500.000 puncte de alimentare electrice și peste 64.000 de stații de carburant.

Suntem întotdeauna la un telefon distanță și găsim soluția potrivită nevoilor tale.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page