Top news

< ÎNAPOI

Combustibilul HVO: un diesel sustenabil

HVO Combustibil Biodiesel

SHARE THIS ARTICLE

HVO Combustibil Biodiesel

Tot mai multă lume vorbește despre o alternativă la diesel: HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Dar de fapt ce este și poate fi în mod realist o alternativă pentru diesel?

 

Mulți îl văd ca pe o soluție accesibilă și eficientă pentru flotele de vehicule diesel.

 

Ce este HVO și cum funcționează?

HVO este un combustibil biodiesel produs din grăsimi vegetale sau animale, prelucrate printr-un proces de hidrotratare. Din prelucrare rezultă un combustibil alternativ care imită dieselul fosil. 

Prin urmare HVO este compatibil cu motoarele diesel deja existente fără modificări ale flotei! DAF a anunțat recent că toate modelele sale pot fi alimentate cu HVO, iar pentru Scania, MAN, Volvo Trucks, Mercedes, Renault și Iveco au deja această compatibilitate.

 

Acum totuși intervine întrebarea, cu ce ne ajută alimentarea cu HVO?

Avantajele HVO

În primul rând ajută prin întreținerea flotei pe care o avem deja. Este mai rezistent la temperaturi scăzute decât motorina, rezistând până la temperaturi de -22°C, are o ardere mai eficientă iar motorul este mai silențios. 

Pe scurt, din punct de vedere eficiență HVO îmbunătățește performanța motorului și reduce uzura, prelungind durata de viață a acestuia. 

 

Dar HVO aduce un alt avantaj ce nu poate fi neglijat: cel ecologic.

Trecerea la HVO ca un combustibil biodiesel reprezintă o soluție eficientă pentru diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Are potențialul de a reduce emisiile de CO2 cu până la 90%. În plus, contribuie la scăderea emisiilor de oxizi de azot (NOx) și particule. 

Și în acest caz alimentarea cu AdBlue este recomandată. Deși HVO reduce semnificativ amprenta de carbon și îmbunătățește calitatea combustiei, AdBlue completează aceste beneficii prin neutralizarea oxidului de azot, contribuind astfel la o reducere și mai mare a impactului asupra mediului.

Unde poți alimenta cu HVO

Dacă ai carduri DKV pentru flota ta, înseamnă că deja ai acces la o rețea de stații cu HVO. Stațiile cu alimentare de HVO au început să fie tot mai răspândite în Europa în ultimii ani.

Cardul DKV are deja acceptanță într-o rețea de 584 de stații HVO în locații cheie din centrul și nordul Europei precum Germania, Belgia, Italia, Olanda și Austria. În zona Scandinaviei se regăsește cea mai mare rețea de acceptanță în 201 stații.

Luând în considerare beneficiile semnificative, de la reducerea amprentei de carbon la îmbunătățirea performanței motorului, biodisel-ul HVO a devenit deja un factor important de luat în considerare în lumea transporturilor. 

 

Alimentează Smart utilizând cardul DKV!

Be Smart, use DKV Mobility!

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page