Top news

< ÎNAPOI

Viitorul electric începe cu rețeaua de încărcare

Rețea Încărcare Camioane Electrice

SHARE THIS ARTICLE

Tot mai mulți jucători din industria transporturilor încep sa vireze către un viitor electric. 

 

În ultimii ani, industria transporturilor rutiere a început să se confrunte cu provocări semnificative legate de sustenabilitate și reducerea emisiilor de carbon. În contextul acestor presiuni, atât din partea Uniunii Europene, cât și a tendințelor globale de reducere a emisiilor de carbon, rețelele de stații de încărcare pentru camioane electrice devin esențiale pentru viitorul transportului de marfă.

DKV Mobility lucrează în mod activ la extinderea rețelei sale de acceptanță și la stabilirea de parteneriate strategice pentru a oferi acces la o infrastructură de încărcare cuprinzătoare și eficientă în toata Europa.

 

Contextul European

Legislația UE stabilește obiective treptat pentru a reduce emisiile de CO2 din multiple industrii. În cazul transporturilor rutiere, Uniunea Europeană setează ținte pentru următorii 16 ani.

Pe scurt, emisiile de CO2 produse de către camioane vor trebui reduse astfel (Sursa: Parlamentul European):

  • Cu 45% în perioada 2030 – 2034
  • Cu 65% în perioada  2035 – 2039
  • Cu 90% din 2040

 

De asemenea UE propune anumite avantaje oferite vehiculelor cu emisii zero pentru a ajuta o tranziție treptată către utilizarea vehiculelor electrice și pentru a putea atinge țintele propuse. 

O nouă directivă dată în acest sens modifică masa maximă a vehiculelor combinate de la 40 la 44 de tone. Din 2034, modificarea va mai fi valabilă doar pentru vehicule cu emisii zero, motivând astfel investițiile în acest tip.

 

O nouă rețea de încărcare camioane în Europa

Autonomia camioanelor electrice este în prezent limitată la 200-500 km, ceea ce le face potrivite doar pentru rute cu distanțe scurte, nu pentru transport internațional pe distanțe foarte lungi.

 

Totusi, privind la nivel lunar, performanțele dintre electric și diesel sunt comparabile. Dacă un camion pe combustibil fosil parcurge aproximativ 12.000 km/lună, un camion electric poate parcurge până la 10.000 km/lună. (Sursa: trans.info)

 

Chiar și în cazul dieselului, rutele lungi transeuropene presupun multiple opriri pentru alimentare. 

În acest sens, DKV Mobility lucrează în mod activ la crearea unei rețele de stații de încărcare ce va asigura călătorii eficiente.

Printr-un parteneriat cu Milence, planul este de a avea 1.700 de puncte de încărcare dedicate camioanelor în Europa până în 2027.

În plus, aceste puncte vor simplifica și accelera procesul actual de încărcare. Cu o putere de 400 kW, un camion va avea o autonomie de 500 km cu o perioadă de încărcare de doar 30 de minute.

 

La momentul actual, cardul DKV Plus Charge oferă acces la primul punct de încărcare dedicat camioanelor electrice înființat de Milence. Poziționat într-o locație avantajoasă, punctul de încărcare din Venlo a deschis calea către o nouă infrastructură de alimentare în Europa.

În prezent infrastructura de alimentare electrică din Europa se află în continuă dezvoltare. Tot mai multe puncte de încărcare sunt în dezvoltare pentru a crea o rețea de încredere ce poate susține nivelul de transport rutier realizat la nivel european.

 

Pentru mai mult detalii ia legătura cu echipa Smart Diesel DKV sau contactează-ne direct pe adresa dkv@smartdiesel.ro.

 

Alimentează și încarcă Smart folosind cardul DKV!

Be Smart, use DKV!

Alte știri despre Legislatie

You cannot copy content of this page