Top news

< ÎNAPOI

Autostrada noua in Franta

SHARE THIS ARTICLE

Din Decembrie 2021 transportatorii au la dispozitie o autostrada noua in Franta- A355.

Incepand cu 17 Decembrie a fost deschisa  A355 – autostrada ocolitoare a orasului Strasbourg.

Aceasta are o lungime de 24 km, este supusa taxarii si va fi gestionata de catre concesionarul ARCOS, parte a grupului Vinci.

  • Ce vehicule vor fi supuse taxării ?

Toate vehiculele vor fi supuse taxarii pe acest nou tronson de autostradă, atat cele mai mici de 3,5 tone, cât și vehiculele de mare tonaj.

  • Care sunt tarifele aplicate ?

Tarifele applicate pe această nouă autostrada depind de tipul vehiculului, norma de poluare și ora tranzitului.

  • Între 1,10€ și 3,60€ pentru vehicule de tonaj mic
  • Între 4,60€ și 8,30€ pentru vehicule de mare tonaj

Tarifele detaliate le găsiți aici

Nu se oferă momentan reduceri la taxa de drum achitată pe A355.

  • Cum se achită noua taxă ?

Sistemul de colectare a taxelor de drum se face prin tehnologie DSRC – citire aparate la porțile de taxare sau plata direct la porțile de taxare (sunt amplasate 2 porți de taxare pe A355).

Ca și client Smart Diesel puteți achita taxa de autostradă direct cu aparatul de taxare DKV Box Europe. Nu este necesar să faceți vreo setare suplimentară pe aparat pentru a putea achita această nouă taxă.

  • Detalii suplimentare despre A355

A355 face legatura între punctele de conexiune A4/A35 la nord (Vendenheim) și A352/A35 la sud (Duttlenheim) si are rolul de a degreva fosta autostrada A35 Strasbourg.

Față de A35, noua autostradă este cu  3 km mai scurtă ca și distanță și se estimează să reducă timpii de tranzit cu aproximativ 40 minute, în perioada de varf, între cele 2 puncte.

Autostrada va avea regim obligatoriu pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone aflate în tranzit, care nu opresc la Strasbourg, această nouă autostradă fiind dispusă pe traseul Germania – Spania. Mai multe detalii despre A355 găsiti aici.

Vă reamintim faptul că în Franța sunt mai mulți concesionari de autostrăzi- harta completă o găsiți AICI iar plata tuturor acestor autostrăzi este posibilă cu aparatele de taxare  DKV Box Europe  sau Telepass SAT. In plus, folosind unul din aceste aparate, obtineti garantat reduceri la plata autostrăzilor în Europa.

Dacă sunteți interesați de detalii specifice, vă recomandăm să ne contactați la adresa de email: dkv@smartdiesel.ro sau luați legătura cu unul dintre reprezentanții noștri de vânzări.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page