Top news

< ÎNAPOI

Majorare pret motorina in Germania si Luxemburg 2022

SHARE THIS ARTICLE

De la 1 Ianuarie 2022 va fi majorata taxa de CO2 aplicata in Germania si Luxemburg. 

Aceasta taxa suplimentara CO2 inseamna o noua crestere de pret aplicata tuturor tipurilor de carburant in cele doua tari.

Concret, pentru transportul rutier de marfa și transportul de persoane aceste noi taxe se vor traduce în creșterea pretului motorinei in Germania si Luxemburg in 2022 cu aproximativ 1.5 – 1.6 cenți/litru (valori fara TVA).

Atentie : aceste majorari de pret vor fi aplicate de toti furnizorii de carburant din cele doua tari.

In urma cu un an, in Germania si Luxemburg au fost implementate cate o noua taxa suplimentara pe CO2. Aceasta a insemnat majorarea pretului la motorina  de la 1 Ianuarie 2021 cu aproximativ 6 cenți/litru (Germania) și cu 5 cenți/litru (Luxemburg)- valori fara TVA, – vezi aici informatie completa.

Va reamintim faptul ca aceasta taxa suplimentara pe CO2 va creste constant de la an la an :

In Luxemburg :

  • 20€/tCO2 in 2021
  • 25€/tCO2 in 2022
  • 30€/tCO2 in 2023.

In Germania: de la la 25 EUR/tCO2 stabilit in 2021 pana la  55 EUR/tCO2 în anul 2025.

În 2026, pretul CO2 va fi permis sa fluctueze de la 55 pana la 65 EUR/tCO2. Alte reglementari pentru anul 2026 vor fi stabilite ulterior.

Aceasta taxa vine ca o masura de reducere a emisiilor de carbon la care se alinieaza din ce in ce mai multe state europene.

Ca urmare a acestor cresteri constante de pret este oportun sa luati in calcul, acolo unde este posibil, mutarea alimentarilor in tari vecine precum Belgia sau Franta, tari in care se pot recupera si valori considerabile din accizele platite la motorina.

Valoarile actualizate ale accizelor recuperabile din Europa le gasiti aici: https://tax-refund.ro/recuperare-accize/.

Pentru a verifica in ce retea puteti plati pretul cel mai avantajos cu cardul Smart Diesel DKV, luati legatura cu unul dintre reprezentantii nostri sau aplica acum pentru card si te vom contacta.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page