Top news

< ÎNAPOI

Preț majorat la motorină în Austria Octombrie 2022

SHARE THIS ARTICLE

 Începând cu 1 Octombrie 2022 în Austria a fost introdusă o nouă taxă pe CO2 pentru emisiile de dioxid de carbon, ca parte a unei reforme fiscale anunțate anterior de autorități.

 

Aceasta taxă suplimentară CO2 înseamnă un preț majorat la motorină și alte tipuri de carburant în Austria, din Octombrie 2022.

Taxa pe CO2 se ridică la 30 de euro pe tonă de CO2 și are scopul de a scumpi combustibilii fosili.

În practică prețul la motorină crește cu până la 9 cenți brut/litru.

Intrarea în vigoare a fost inițial programată pentru 1 Iulie 2022 și a fost amânată pentru toamnă din cauza inflației din Austria- vezi detalii aici.

Reforma fiscală este, conform declarațiilor făcute de autoritățile din Austria, în centrul luptei împotriva crizei climatice și un pas important pe drumul către neutralitatea climatică în 2040.

Atentie : Aceste majorări de preț vor fi aplicate de toți furnizorii de carburant din Austria.

Vă reamintim faptul că în urmă cu doi ani și în Germania și Luxemburg au fost implementate măsuri asemanătoare– vezi știre aici.

Aceasta a însemnat majorarea prețului la motorină  la 1 Ianuarie 2022 cu  1.5 – 1.6 cenți/litru (valori fără TVA).

În cele două țări au loc creșteri anuale de preț la motorină, taxa de CO2 fiind aplicată la începutul fiecărui an calendaristic.

 

Ca urmare a acestor cresteri de preț este oportun să luați în calcul, acolo unde este posibil, mutarea alimentărilor în țări vecine precum Italia sau Ungaria.

Pentru a verifica în ce retea puteti plăti pretul cel mai avantajos cu cardul Smart Diesel DKV, luați legătura cu unul dintre reprezentantii nostri de vânzări sau aplică acum pentru card și te vom contacta.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page