Top news

< ÎNAPOI

Croatia trece la euro din 2023

SHARE THIS ARTICLE

Începând de la 1 Ianuarie 2023, Croația va trece la moneda oficială Euro. Trecerea la noua monedă a fost aprobată de către Consiliul Uniunii Europene, la Bruxelles.

Astfel, Croația va fi cel de al 20-lea stat membru al Uniunii Europene care adoptă euro ca monedă națională.

Aderarea Croației la euro a fost posibilă și chiar aprobată de către Comisia Europeană deoarce sunt îndeplinite toate condițiile necesare pentru această procedură, inclusiv pe cele referitoare la datoria publică și inflație.

În prezent, moneda oficială a Croației este kuna croată (HRK), dar acest lucru se va schimba odata cu începerea noului an.

În total au fost trei acte juridce, iar unul dintre ele face refeire la rata de conversie. Astfel, rata de conversie dintre euro și kuna croata va fi de 7,53450 kume pentru 1 euro.

Beneficii utilizatorii carduri Smart Diesel DKV în Croația

Utilizatorii de carduri Smart Diesel DKV au acces în peste 300  de stații de alimentare în Croația.

Suplimentar, cardurile Smart Diesel DKV sunt acceptate ca modalitate de plată în sistemul electronic de plată ENC (ENC OBU), pentru plata autostrăzilor din Croația.

Aparatul electronic de plată ENC  poate fi utilizat atât în regim post-pay cât și pre-pay.

  •  Utilizarea aparatului ENC în sistem post-pay prin conectarea la sistemul de carduri DKV aduce numeroase beneficii și mai ales discouturi la plata taxelor de drum.

Odată ce a fost creat contractul post-pay vei plăti direct valoarea redusă, conform clasei de emisie.

Pentru aparate post pay obtineti discounturi de 13,04% (categoriile I si II) și pot ajunge până la 42% pentru categoriile III si IV (inclusiv functie de clasa de emisie daca completati la achizitie si Form class III-IV Euro emission).

Dacă sunteți interesant de detalii specifice, vă recomandăm să ne contactați la adresa de e-mail dkv@smartdiesel.ro sau să luați legătura cu unul dintre reprezentanții noștri de vânzări.

Simplu. Sigur. Smart

Alte știri despre In Europa

You cannot copy content of this page