Top news

< ÎNAPOI

Majorare pret motorina in Luxemburg 2023

SHARE THIS ARTICLE

De la 1 Ianuarie 2023 este majorata taxa de CO2 aplicata in Luxemburg. 

Aceasta taxa suplimentara CO2 inseamna o noua crestere de pret aplicata tuturor tipurilor de carburant in Luxemburg.

Concret, pentru transportul rutier de marfa și transportul de persoane se aplică o creștere a pretului motorinei in Luxemburg in 2023 cu aproximativ 1.7 cenți/litru (valori fara TVA).

Atentie : această majorare de pret va fi aplicată de toti furnizorii de carburant din Luxemburg.

In urma cu doi ani in Germania si Luxemburg au fost implementate cate o noua taxa suplimentara pe CO2.

Aceasta a insemnat majorarea pretului la motorina de la 1 Ianuarie 2021 cu aproximativ 6 cenți/litru (Germania) și cu 5 cenți/litru (Luxemburg)- valori fara TVA, – vezi aici, iar de la 1 Ianuarie 2022 cu app 1.6 centi/litru – stire aici.

În Germania, Guvernul a decis amânarea creșterii aplicate în acest an și menținerea taxei de CO2 la nivelul de anul trecut.

Pentru a vă asigura că alimentați mereu la cel mai mic preț, accesați Kopilot– instrumentul de planificare a rutelor care ajută transportatorii să obțină mereu curse profitabile.

Kopilot vă ajută să găsiți stațiile de alimentare din Europa cu cele mai mici prețuri la motorină. Actualizarea prețurilor la combustibil este zilnică, luând în calcul condițiile comerciale, valoarea accizei recuperabilă din fiecare țară și a TVA-ului recuperabil, precum și alte facilități oferite de unele state europene.

Testează gratuit Kopilot– instrument dezvoltat de Smart Diesel, part of DKV Mobility.

Va reamintim faptul ca aceasta taxa suplimentara pe CO2  creste constant de la an la an :

In Luxemburg :

  • 20€/tCO2 in 2021
  • 25€/tCO2 in 2022
  • 30€/tCO2 in 2023.

In Germania: de la la 25 EUR/tCO2 stabilit in 2021 pana la 55 EUR/tCO2 în anul 2025.

În 2026, pretul CO2 va fi permis sa fluctueze de la 55 pana la 65 EUR/tCO2. Alte reglementari pentru anul 2026 vor fi stabilite ulterior.

Aceasta taxa vine ca o masura de reducere a emisiilor de carbon la care se alinieaza din ce in ce mai multe state europene.

Ca urmare a acestor cresteri constante de pret este oportun sa luati in calcul, acolo unde este posibil, mutarea alimentarilor in tari vecine precum Belgia sau Franta, tari in care se pot recupera si valori  din accizele platite la motorina.

Valoarile actualizate ale accizelor recuperabile din Europa le gasiti aici: https://tax-refund.ro/recuperare-accize/.

Pentru a verifica in ce retea puteti plati pretul cel mai avantajos cu cardul Smart Diesel DKV, luati legatura cu unul dintre reprezentantii nostri sau aplica acum pentru card si te vom contacta.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page