Top news

< ÎNAPOI

Reducere cota TVA Luxemburg 2023

SHARE THIS ARTICLE

De la 1 Ianuarie se aplică o reducere a cotei de TVA din Luxemburg pe tot parcursul anului 2023.

Începutul de an aduce o modificare a ratelor de TVA aplicate Luxemburg la mai multe categorii de produse si servici. Măsurile sunt concepute pentru a ajuta întreprinderile și consumatorii să facă față costurilor unei inflații ridicate.

Astfel, se vor aplica următoarele reduceri:

  1. categoria standard (carburant, alcool, produse si servicii de larg consum): TVA redus de la 17% la 16%
  2. categoria intermediară (servicii precum administrarea valorilor mobiliare și a anumitor garanții de credit, etc) : TVA redus de la 14% la 13%
  3. categorie redusă (furnizarea de energie electrică și gaz petrolier lichefiat, termoficare, etc): TVA-ul aplicat va fi diminuat de la 8% la 7%

Decizia a fost adoptată printr-o circulară adoptată în Decembrie 2022 (aici document) și se aplică pentru o perioadă de 1 an – 01.01- 31.12.2023.

IMPORTANT: Reducerea cotei de TVA în Luxemburg se aplică și în cazul carburantului. Astfel, TVA-ul aferent tranzacțiilor cu carburant efectuate în Luxemburg în 2023 va fi de 16%.

Tot de la 1 Ianuarie a fost majorată și taxa CO2 și astfel prețul la carburant a crescut în această țară- vezi detalii aici.

Valoarile actualizate ale TVA-ului și accizelor recuperabile din Europa le gasiti aici: https://tax-refund.ro/recuperare-accize/.

Pentru a verifica in ce retea puteti plati pretul cel mai avantajos cu cardul Smart Diesel DKV, luati legatura cu unul dintre reprezentantii nostri sau aplica acum pentru card si te vom contacta.

Simplu. Sigur. Smart.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page