Top news

< ÎNAPOI

La ce să fii atent când alegi furnizorul de taxe de drum

La ce să fii atent când alegi furnizorul de taxe de drum

SHARE THIS ARTICLE

Dacă te ocupi cu transportul internațional de marfă, știi cât de mari sunt costurile cu taxele de drum. Acestea reprezintă între 12 și 20% din totalul cheltuielilor lunare ale unui camion. Cu alte cuvinte, din 10.000 de euro cheltuieli lunare pentru un camion, minim 1.200 de euro merg pe taxe de drum. Dacă ai o flotă de 10 camioane, poți ajunge să plătești 12.000 de euro lunar pentru taxe de drum. Și nu e vorba doar despre costul în sine al taxelor de drum. Amenzile sunt și ele foarte costisitoare. De exemplu, în Slovacia, setarea greșită a aparatului de taxe de drum îți poate aduce o amendă de 1000 de euro.

Cum aceste cheltuieli sunt substanțiale și riscul amenzilor este real, este esențial să alegi cu grijă furnizorul de taxe de drum. Deci, la ce să fii atent când îți alegi furnizorul de taxe de drum?

Modul de lucru al furnizorului

Optează pentru un furnizor cu proceduri simple. Află cum gestionează o situație concretă și alege furnizorul care face totul cât mai simplu pentru clienți. De exemplu, vezi cum procedează pentru înregistrarea clasei CO2 în Cehia, pentru vehiculele clasificate deja CO2 în Germania și Austria. Îți va solicita din nou documentele ce le-ai trimis deja? Sau va face o simplă verificare și va sprijini echipa ta ca întregul proces să fie unul facil pentru compania ta?  

Suportul oferit

Există multe situații în care vei avea nevoie de suport în ceea ce privește taxele de drum, de la configurarea aparatelor până la gestionarea amenzilor sau a unor situații neprevăzute. Prin urmare, este important să alegi un furnizor cu experiență, care să te poată ajuta în toate aceste situații.

Informațiile puse la dispoziție 

De la începutul anului, modalitatea de calcul a taxelor de drum s-a schimbat în Austria, în Ungaria. Și urmează să se modifice și în Cehia. A devenit esențial să fii informat pentru a evita amenzile, a ști cu cât îți vor crește costurile și a-ți renegocia contractele cu clienții înainte de majorarea lor. De aceea, furnizorul de taxe de drum ar trebui să te țină constant la curent cu aceste modificări și să-ți ofere informațiile necesare pentru a fi tarifat corect în țările tranzitate. 

Gestionarea suprataxărilor

Indiferent de furnizorul de taxe de drum, pot apărea suprataxări. Este important să afli dacă furnizorul le monitorizează și recuperează sumele plătite în plus pentru clienți. Spre exemplu Smart Diesel part of DKV pune la dispoziția clienților un serviciu dedicat de recuperare a sumelor din suprataxări în Franța și Italia. Echipa de specialiști în mobilitate DKV se ocupă de toate documentele necesare și depunerea lor la concesionarii autostrazii. Au reușit astfel să recupereze pentru clienți peste 70.000 de euro din suprataxari în Italia.

Alegerea furnizorului de taxe de drum este crucială. Acum știi la ce să fii atent când alegi furnizorul de taxe de drum. Ai în vedere modul lui de lucru, suportul oferit și informațiile pe care ți le pune la dispoziție atunci când faci această alegere. Toate acestea vor influența efortul și costurile tale cu taxele de drum.

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page