Top news

< ÎNAPOI

Instrumente esențiale pentru adaptarea transportatorilor la schimbările pieței

SHARE THIS ARTICLE

Pe piața transportului rutier de mărfuri, vedem că volumele transportate și cererea pentru servicii de transport s-au redus. Nu e de mirare că prețurile spot au scăzut pentru al doilea trimestru la rând. Nici că expeditorii apelează din ce în ce mai mult la bursele de transport pentru a profita de noile condiții favorabile din piață. Unii și-au mutat până la 85% din business pe piața spot.

Ce poate face un transportator în aceste condiții ca să-și asigure cursele și să rămână profitabil?

O primă soluție este să-și optimizeze costurile de operare. Cum? Prin planificarea rutelor în mod eficient și reducerea cheltuielilor cu combustibilul.

Pentru asta, există aplicația Kopilot de la Smart Diesel DKV. Aplicația generează cea mai bună rută și planul de alimentare cu cel mai mic cost cu combustibilul. Folosind planurile de alimentare din Kopilot, transportatorii pot economisi până la 50 de euro la fiecare plin de 1.000 de litri de motorină.

O altă soluție este să-și extindă operațiunile în alte piețe. Dacă volumul de transport scade într-o anumită zonă, transportatorii se pot orienta către alte regiuni sau țări care au o cerere mai mare pentru servicii de transport rutier de mărfuri. Și în acest caz, un instrument specializat care calculează taxele de drum și identifică cea mai bună opțiune de alimentare poate fi de mare ajutor. 

Kopilot este un astfel de instrument gratuit care ajută transportatorii să calculeze taxele de drum și să găsească stațiile cu cel mai mic preț pe orice rută din Europa dacă au un card Smart Diesel DKV.

Prin adoptarea acestor strategii și utilizarea instrumentelor potrivite, transportatorii pot face față schimbărilor de pe piață și pot asigura profitabilitatea curselor lor.

 

Alte știri despre Noutati

You cannot copy content of this page